suheilfazri.wordpress to suheilfazri.net

Assalamualaikum,
Salam hormat, Salam ukhwah, Salam persahabatan.

Setelah lebih 6 bulan saya tidak memblogging di sini, hari ini sekadar melawat rumah lama.
Tanpa saya sedari blog ini sangat bersawang dengan comment² yang di takrifkan sebagai
SPAM.

Untuk pengetahuan semua, saya telah pun berpindah ke blog baru iaitu www.suheilfazri.net
maaf kepada semua kerana tak bagi tau awal². Blog tu pun dah lama tak update. Sebab terlalu
sibuk dengan majlis² yang tak putus². Syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan rezeki yang tak putus²
itu. Kepada yang menyokong perjuangan saya juga saya ucapkan Terima Kasih yang tidak terhingga.

Jika anda ada kelapangan sila lawati blog fotografi saya : www.suheilfazri.net atau hubungi saya di www.fb.com/suheilfazri

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

Outing – Family Potraiture

Outing ngan family ni memang seronok sambil menikmati keindahan alam sambil snap. Susah betul nak tinggal camera sejak kebelakangan ini. Apa saja yang ada depan mata pasti terakam dalam kamera saya.

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com / sufinatrading@gmail.com
YM : plip82boy
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Twitter : www.twitter.com/erie1982/
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

Waiting Itu Penantian

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com / sufinatrading@gmail.com
YM : plip82boy
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Twitter : www.twitter.com/erie1982/
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

Kunci is Key

Kunci kejayaan adalah DISIPLIN.

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com / sufinatrading@gmail.com
YM : plip82boy
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Twitter : www.twitter.com/erie1982/
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

Outing – “Hello”

“Hello” ungkapan biasa kita dengar atau kata untuk memulakan perbualan telefon. Terdapat Lebih 800 bahasa di dunia menggunakan perkataan “Hello” sebagai ucapan salam. Ketika ini saya berada di Buckhingham Road, Penang sebelum shooting 1 pasangan perkahwinan. Sementara mereka bersiap, saya dan Don gi cari bateri untuk speedlite dulu. Dari Jalan Buckingham kami menerusi Campbell Road dan keluar ke simpang Penang Road. Perjalanan kami dalam 15 minit juga la. Dalam mencari kedai jual bateri tu dapat jugak saya lihat gelagat orang Penang. Ada yang marah-marah, ada yang tertidur dan ada pulak yang ketawa (macam dialog cerita P.Ramlee pulak). Macam-macam ragam yang boleh kami lihat di sepanjang jalan buckhingham ke Jalan Penang.

Ketika perjalanan pulang ke butik pengantin tempat client kami di siapkan. Kami melintasi lebuh chulia, dan berada di Ng Fook Thoong Temple. Kelihatan seperti akan di adakan sebuah upacara keagamaan situ. Kami tidak mempunyai banyak masa untuk menfoto jadi kami teruskan perjalan melewati jalan pintal tali dan kembali ke lebuh campbell sebelum tiba di jalan buckingham.

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com / sufinatrading@gmail.com
YM : plip82boy
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Twitter : www.twitter.com/erie1982/
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

Macro – Spider / Labah²

“ABAAANGGG!!!”. Jerit zurina memanggil saya yang tengah dok kusyuk tengok photo-photo Michael Dillon dari Republic Of Ireland. Mau tak terkejutnya, menjerit cam nampak makhluk halus. Then saya bergegas ke lokasi teriakkan zurina. Rupanya ada spider dalam tandas. Sebelum spider ini di pindahkan ke tempat yang lebih selamat lebih afdhal kalau saya kongsi photo yang membuatkan zurina cam nak pengsan melihatnya.

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com / sufinatrading@gmail.com
YM : plip82boy
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Twitter : www.twitter.com/erie1982/
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

Outing – Friends

Kenangan bersama mereka terlalu banyak mengajar erti kesabaran. Mereka adalah sepasang model yang saya agak suka kerana mereka mesra alam sikit. Semua pose yang saya suruh semua di lakukan walaupun terpaksa melompat macam kung-fu. Dengan lokasi yang agak sempit mereka lakukan dengan baik. Thanks both of you~

SUHEILFAZRI SUHAIMI
Co-founder
Sufina Photography
Tel :012-2792921
Email : suheilfazri@gmail.com / sufinatrading@gmail.com
YM : plip82boy
Facebook : www.facebook.com/suheilfazri
Twitter : www.twitter.com/erie1982/
Flickr : http://www.flickr.com/photos/39541848@N05/

%d bloggers like this: